Acupunctuur en kruiden bij menopauze en opvliegers

Acupunctuur en kruiden bij menopauze en opvliegers

Acupunctuur en kruiden zijn goede een behandelvormen voor menopauzale vrouwen, het is veilig een niet-invasieve en effectieve behandeling.
Chinese geneeswijze kent een uitgebreide geschiedenis in het behandelen van vrouwelijke klachten.  Onregelmatige menstruatie, PMS, dysmenorroe(pijnlijke menstruatie), amenorroe(uitblijven van menstruatie) en postpartum problemen.
De menopauze kan voor de ene vrouw makkelijk en voor een andere vrouw moeilijk zijn. Een van de symptomen van menopauze zijn opvliegers, nachtelijk zweten, geagiteerd voelen. Ze kunnen het proces menopauze ondraaglijk maken. 

Yin deficiëntie
De menopauze is een tijd waarin veel vrouwen yin-deficiënt worden, dat betekent dat de koelende, bevochtigende en kalmerende aspecten van hun fysiologie verzwakken. Vrouwen in de menopauze worden vaak warm, geïrriteerd, angstig en ze kunnen niet slapen. Het belangrijkste behandelingsprincipe voor menopauzale vrouwen is het voeden van de yin met acupunctuur en kruiden.

Qi spreiden en Yin voeden
We zetten acupunctuur zetten in om Qi te spreiden. Dit betekent dat ze energie deblokkeren die geblokkeerd of vastgelopen zijn. Als energie te lang geblokkeerd raakt, genereert het warmte die yin verbrandt en leidt tot een tekort aan yin.  Bepaalde punten worden ook gebruikt die een direct effect hebben op het voeden van yin, waardoor de warmte kan klaren en de geest kalmeren.

Voorkeur Chinese kruiden
Chinese kruiden en acupunctuur werken goed samen en creëert de ​​continuïteit in het verwijderen van warmte en het voeden van yin tussen de behandelingen.Ik beveel deze benadering te volgen voordat hormonale therapie ingezet wordt. Dit omdat het op een natuurlijke wijze benaderd wordt en geen bijwerkingen heeft. Hormoontherapie is controversieel wat betreft de langetermijneffecten.  Hieronder staat een lijst met verschillende Chinese kruidenformules die worden gebruikt voor het behandelen van opvliegers en nachtelijk zweten:

Chinese kruidenformules
Zhi bai di huang wan / vuur kalmeren: kruidenformule voor opvliegers. Het wordt beschouwd als een nier-yintonicum dat het vuur uit de Nieren klaart. Andere symptomen zijn lage rugpijn, weinig en donkere urine en lage energie. Het is veilig, zachtaardig en kan wonderen verrichten als het goed overeenkomt met de constitutie van de patiënt.

Jia wei xiao yao wan : deze formule gaat over opvliegers die het gevolg zijn van  een gestagneerd lever met warmte ontwikkeling dat symptomen geeft zoals prikkelbaarheid, hoge stress, rode ogen, hoofdpijn en constipatie.

Da bu yin wan: deze formule is voor een patroon met de naam ‘steaming bone syndrome’, waarbij de opvliegers het gevoel hebben dat de warmte uit de diepten van de botten komen. Het is een nier-yintonicum waarvan de  kruiden diep in het lichaam doordringen om warmte te verwijderen.

Tian wan bu xin dan: deze formule is voor een combinatie van hart- en nier-yin-deficiëntie, die zich zal manifesteren met symptomen zoals slapeloosheid, angst, prikkelbaarheid, dorst en warmtegevoel in de middag en rode wangen.

Er xian tang: Deze formule is voor een gemengd patroon van nier-yin en yang-deficiëntie. Symptomen zijn onder andere een voorgeschiedenis van koude handen en voeten met het ontstaan van ​​opvliegers, laag libido, vermoeidheid en lage rugpijn.

Opvliegers en nachtelijk zweten lijken goed te reageren op  acupunctuur en kruiden.  Elke patiënt heeft zijn individuele Chinese diagnose. De bovenstaande kruidenformules kunnen alleen gegeven worden als de acupuncturist een intake heeft afgenomen dat bestaat uit uitvragen, tong-en polsdiagnose. Heeft u zelf nog vragen neem contact op met uw acupuncturist.

Boek een afspraak online en ontvang advies over je persoonlijke situatie.

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH