Acupunctuur en voorkom een miskraam!

Acupunctuur en voorkom een miskraam! 

Gezonde vruchtbaarheid betekent niet alleen het vermogen om zwanger te worden. Goede vruchtbaarheid betekent ook het behouden en voldragen van een zwangerschap gedurende 9 maanden. Miskraam is een veel voorkomende gebeurtenis waardoor veel vrouwen verdriet en stress ervaren.
Het risico van een miskraam stijgt sterk en exponentieel vanaf de leeftijd van 35 jaar en ouder. De mannelijke partner met een oudere leeftijd kunnen ook invloed hebben op een miskraam.

Het perspectief van de Chinese geneeskunde over miskraam:

Problemen:
Er is misschien een probleem met de eierstokken, zoals bijvoorbeeld het embryo niet de nodige  voeding krijgt. Dit is wanneer de celdeling niet opgang komt na de bevruchting.

Er is een probleem met het endometrium, overtollig vocht, slijm op de baarmoeder kan de implantatie verstoren. In TCM vertegenwoordigt deze situatie overtollig vocht of Damp. De behandeling is het verwijderen van Damp en slijm met acupunctuur en kruiden.

In een andere situatie verschaft het endometrium geen goed gevormd baarmoederslijmvlies met geschikte plaats voor implantatie. In TCM kan dit een weerspiegeling zijn van bloedstagnatie, een tekort aan Yin of bloed of een koude baarmoeder.

Grondige afscheiding van baarmoederslijmvlies
Bloedstagnatie wordt het beste behandeld gedurende de menstruatie van een ​​grondige afscheiding van het endometrium en een soepele hermodellering van het baarmoederslijmvlies te waarborgen om later een gunstiger oppervlak voor implantatie te bieden.

Te dunne of droge baarmoederslijmvlies
Bloed of Yin-deficiëntie, wat leidt tot een dunne of droge baarmoederslijmvlies, kan het beste direct na de menstruatie worden behandeld met bloed- en yin-tonicum kruiden en voedingsmiddelen.

Koude baarmoeder
Een koude baarmoeder is hoe TCM-artsen de baarmoeder beschrijven van een vrouw die Yang-deficiënt is. Yang-deficiëntie komt vaak tot uiting in lage progesteronspiegel wat betekent dat de baarmoederslijmvlies van de baarmoeder niet voldoende voedingsstoffen in de luteale fase uitscheidt om het embryo te voeden, zodat het niet wordt geïmplanteerd of ontwikkeld.

Tot slot kunnen defecte embryo’s en veel meer andere invloeden een miskraam veroorzaken.

Voorkoming van een toekomstige miskraam
Wanneer u een miskraam en of meer opeenvolgende miskramen heeft gehad, is het noodzakelijk om een ​​pauze te nemen! De hormonen zijn uit balans. Geef je baarmoeder pauze en overbelast het niet met sperma. De baarmoeder is alleen ontvankelijk voor sperma in de juiste vruchtbare vensterperiode. Het betekent dat je tijdens gemeenschap een condoom moet gebruiken.

Wanneer wel zwanger worden?
Er moet tenminste 2 of 3 meer regelmatige cyclussen zijn voordat men denkt om zwanger te willen worden.
Laat de acupuncturist je begeleiden en je helpen de baarmoederslijmvlies van de baarmoeder af te werpen, het endometrium op te bouwen en de geest te kalmeren met acupunctuur en kruiden.

Begin met een BBT-kaart met de Kindara-app.
Download de app in Google Playstore of iOS. Volg en volg het proces van uw temperatuur en slijmafscheiding. Deel uw BBT-kaart met de acupuncturist: Wonny (wonnytang@gmail.com).

Enkele dingen die u moet vermijden als u zwanger bent:
Te hete baden
Voorkom infecties, koorts en ongelukken
Te veel stress en verstoringen zullen het Hart en het Bao meridiaan beïnvloeden, waarmee het verbonden is met de baarmoeder.
Het gebruik van alcohol en drugs.

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH