Berichten

Dunne baarmoederslijmvlies

Dunne baarmoederslijmvlies

Het is in de wetenschap nog een uitdaging om een dun baarmoederslijmvlies(endometrium)dikker te laten groeien door middel van oestrogenen zoals onder andere medicatie estradiol. Een te dunne endometrium heeft minder kans op implantatie en behoort tot implantatie falen. Er zijn enkele ziektebeelden zoals het Asherman syndroom waarvan het endometrium chronisch te dun is,

Review: Toch zwanger na 2 jaar!

Toch zwanger na 2 jaar!

“Toen ik bij Wonny kwam was mijn cyclus eigenlijk al 2 jaar zeer onregelmatig en dat bemoeilijkte onze wens voor een tweede kindje.
Wonny adviseerde mij om ook naar de huisarts te gaan om bepaalde dingen uit te kunnen sluiten. Mijn angst werkt werkelijkheid toen ik vervroegd in de overgang bleek te zijn.

Hoe werkt Mira Fertility Ovulatie tracker?

Hoe werkt Mira Fertility Ovulatie tracker?

Vrouwen kunnen gedurende een beperkt aantal dagen per cyclus zwanger worden. Door de hormonen bij te houden, kunt u precies bepalen wanneer uw vruchtbare dagen plaatsvinden en weloverwogen beslissingen nemen, of u nu probeert zwanger te worden of niet.

Laat het giswerk achterwege.
Controleer uw unieke hormoon grafiek en ontvang geïndividualiseerde,

Review Natuurlijk zwanger worden met PCOS door Sabine Cocu

Review Natuurlijk zwanger worden met PCOS door Sabine Cocu

Inmiddels is Sabine 10 weken zwanger van haar tweede kindje. Ik mocht van haar een review op de website plaatsen. Het is vooral belangrijk voor dames die opzoek zijn naar alternatieve behandelmethoden om natuurlijk zwanger te worden. Het bijzondere aan Sabine dat zij gelooft dat haar lichaam het kan!

Is koolhydraatarm dieet, veilig tijdens de zwangerschap?

Is koolhydraatarm dieet, veilig tijdens de zwangerschap?

Er is weinig onderzoek gedaan in het koolhydraatarm dieet. Lily Nicols is een Australische diëtiste die veel ervaring heeft met zwangerschapssuiker en koolhydraatarm dieet. Ze is voorstander om voor-, tijdens en na de zwangerschap koolhydraatarm te eten. Koolhydraatarm is dus nog wel koolhydraten mogen eten. Zij adviseert 175 gram bij zwangeren. 

Heb je antilichamen vóór de zwangerschap? 

Heb je antilichamen vóór de zwangerschap? 

Auto-immuunziekten komen in het algemeen vaker voor bij vrouwen en onderzoek suggereert dat de complexe hormonale systemen van vrouwen, die tijdens en na de zwangerschap versterkt worden.

Antilichamen
Een van de antilichamen is bijvoorbeeld Thyroid Peri Oxidase Antilichamen( TPO ab) of Thyro Globuline Antilichamen(TGB ab).

Indicatie auto-immuun infertiliteit-antilichamen tegen hormonen en neurotransmitters

Indicatie auto-immuun infertiliteit-antilichamen tegen hormonen en neurotransmitters

Sommige vrouwen zijn onverklaarbaar onvruchtbaar. Onderstaande symptomen kunnen wijzen op auto-immuun problemen met antilichamen tegen je eigen hormonen en neurotransmitters.
Een indicatie waaraan men auto-immuun infertiliteit met een laag serotonine niveau heeft, kan leiden zijn:

Medische indicatie: 

    • Fibromyalgie of pijn in de kleine gewrichten en spieren,

Coronavirus in zwangerschap en zwanger worden

Coronavirus in zwangerschap en zwanger worden

Vrouwen die zwanger zijn, let op de symptomen!

  • Koorts(vanaf 37.3-39 C), dat vaak samen gaat met vermoeidheid en bij sommige vrouwen kortademigheid. De temperatuur 37.3 C kan normaal voelen bij sommige vrouwen, deze vrouwen hebben een hogere lichaamstemperatuur en metabolisme dan een gemiddelde vrouw.

Waarom slapen nodig is?

Waarom slapen nodig is?

Het rioolsysteem van het brein:
Het brein, hoewel het slechts 2 procent van het lichaamsgewicht inneemt, gebruikt het ongeveer 20 procent van de totale energie van het lichaam om efficiënt te werken. Hoewel deze hoge energievraag ons in staat stelt om onze wereld te verwerken, met elkaar te communiceren en te onthouden hoe we elke ochtend aan het werk moeten gaan,

Hoe weet ik hoe dun mijn baarmoederslijmvlies is?

Hoe weet ik hoe dun mijn baarmoederslijmvlies is?

Tijdens een echo kan de echoscopist of gynaecoloog zien dat bij sommige vrouwen de baarmoederslijmvlies te dun is.

Maar als je op natuurlijke wijze probeert zwanger te worden, dan zou je nooit achter komen wat de dikte is van je baarmoederslijmvlies. Hoe dan ook,

Anonymous wrote me her heart touching review

Review-TCM Acupunctuur Eindhoven- IVF treatment

Anonymous wrote me her heart touching review:

“I was happy when Wonny asked me to write my story, because I’m grateful to her, and I would like to share my experience.

Me and my husband come from another country. My husband had a surgery for varicocele and his spermiogram was not ideal,

Je hebt PCOS, wat kan acupunctuur voor mij betekenen?

Je hebt PCOS, wat kan acupunctuur voor mij betekenen?

Je hebt PCOS en je menstruatie is onregelmatig. En soms blijft de ovulatie en menstruatie uit. Je cyclus duurt soms 40 dagen. Door de onregelmatigheid kun je niet zwanger worden. 

Herken je dit? Je voelt je gefrustreerd dat je geen regelmatige menstruatie hebt.

Vaginale afscheiding of ovulatie?

Vaginale afscheiding of ovulatie?

Ja, we hebben er af en toe last van, maar wat is precies nou het verschil? Wij hebben tijdens onze cyclus ook last van ‘vaginale afscheiding’.  Sommige vrouwen hebben na gemeenschap ook terugkerende vaginale afscheiding met infectie. En soms verwarren we vruchtbare slijm met vaginale afscheiding. 

Naar de huisarts bij wit,

Acupunctuur en voorkom een miskraam!

Acupunctuur en voorkom een miskraam! 

Gezonde vruchtbaarheid betekent niet alleen het vermogen om zwanger te worden. Goede vruchtbaarheid betekent ook het behouden en voldragen van een zwangerschap gedurende 9 maanden. Miskraam is een veel voorkomende gebeurtenis waardoor veel vrouwen verdriet en stress ervaren.
Het risico van een miskraam stijgt sterk en exponentieel vanaf de leeftijd van 35 jaar en ouder.

Hoelang duurt een behandeling bij infertiliteitsklachten?

Hoelang duurt een behandeling bij infertiliteitsklachten?

Het verschilt per persoon wanneer ze zwanger worden. Soms gaat het vrij vlug en soms heeft iemand een langere tijd nodig. De leefomstandigheden, de stress, het werk en bepaalde leefwijze kan bepalend zijn voor de cyclussen. Van de pil afkomen houdt in dat er soms vrouwen zijn di na 6 tot 12 maanden pas een normale cyclus hebben.

Depressief na de bevalling van je kind!

Depressief na de bevalling van je kind!

De problemen rondom postnatale depressie in Chinese geneeswijze draait om Bloed; het baren van een kind, het voeden van het kind in de baarmoeder veroorzaakt Bloed deficiëntie.

Het Hart controleert het Bloed en de bloedvaten. De geest huist in het Hart. Wanneer Hart Bloed deficiënt is dan de geest zich niet vestigen in het Hart.

Uitleg BBT chart – Luteale fase

Uitleg BBT chart – Luteale fase

De temperatuurschommelingen in de luteale fase is een beetje stabieler dan de folliculaire fase. Ideaal gezien is de variatie in de luteale fase 0.1C graad naar boven en beneden. In het algemeen zou de temperatuurverschuiving van folliculaire fase naar luteale fase: 0.3 tot 0.5C graden zijn en dit vasthouden voor minimaal 11 tot 12 dagen.

Uitleg BBT chart zwanger worden

Uitleg BBT chart zwanger worden

Het voordeel van een BBT chart en de combinatie vruchtbare cervix slijm laat een mooie samenloop zien. Alleen vruchtbare mucus-slijm en een verschuiving in de temperatuur laat zien dat er een ovulatie plaats vindt. Je kunt je temperatuur elke dag ochtend opnemen en dit in een BBT chart van papier downloaden maar ook andere apps zoals Kindara, 

Leer over je menstruele cyclus met Kindara app

Leer over je menstruele cyclus met Kindara app

De Kindara app is gericht om de basale body temperatuur te registreren om zwanger te worden, zwangerschap te vermijden door te vrijen in ovulatie vrije periode en leren hoe je menstruele cyclus verloopt. Zie mijn bericht over BBT chart, ook als je niet zwanger wilt worden kun je heel goed de temperatuur registreren!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH