Coronavirusbeleid, Kruiden en Supplementen

Coronavirusbeleid, Kruiden en Supplementen

Volg voor de huidige situatie de maatregelen van RIVM.

In de praktijk behoud ik me het recht om met een mondkapje te werken, dit omdat ik weet dat praten speeksel produceert. Ook al lijkt mijn actie tegen het beleid van RIVM te werken en onrust te veroorzaken. Medisch personeel in ziekenhuis doen dit ook, al dan wel/niet afgesloten is rondom de neus. Tandartsen en tandartsassistenten doen dit altijd.
Dit is om mijzelf en u te beschermen. We kunnen namelijk met zijn allen potentiële dragers zijn van Coronavirus, ookal hebben we geen klachten. Persoonlijk ben ik niet bang om de virus te krijgen. Het is eerder de angst voor transmissie naar de ouderen.

In de samenleving is er verwarring tussen griep/verkoudheid en de Coronavirus: de symptomen kunnen zijn: koorts, hoesten en kortademigheid (als gevolg van longontsteking). Er lijken verschillen te zijn tussen de presentatie van COVID-19 en andere virale infecties die in deze tijd van het jaar circuleren. Een van de gezondheidswerkers die in het Shenzhen Hospital (provincie Guangdong, China) werkt, wees op bepaalde verschillen.

Symptomen:

 • Een loopneus en sputum duiden meer op verkoudheid.
 • Coronavirus-longontsteking is een droge hoest, meestal zonder loopneus. Een loopneus komt voor bij slechts 4 procent van de personen, en dat kunnen mensen zijn die ook verkouden of griep hebben.
 • De verstopte neus is bijzonder ernstig en niet zoals de normale soort die wordt ervaren met griepvirussen. Als u dit ervaart, is het belangrijk om getest te worden en medische hulp in te roepen.
 • Het virus zal eerst de keel infecteren en een zere keel veroorzaken die 3-4 dagen aanhoudt.
 • Het kan dan de luchtpijp en de longen binnendringen en longontsteking veroorzaken. Dit kan nog 5-6 dagen duren en wordt geassocieerd met hoge koorts en ademhalingsmoeilijkheden.
 • Symptomen zoals die hierboven zijn beschreven en ervaren worden, moet u alert maken om contact op te nemen met uw huisarts voor verdere instructies.
 • In totaal krijgt 90% van de mensen koorts, krijgt 80% een droge hoest en krijgt 30% kortademigheid en malaise / vermoeidheid.
 • 80 procent van deze gevallen is echter ‘mild’, inclusief longontsteking, waarvoor geen ziekenhuisopname vereist is.
 • Het is van het grootste belang kalm te blijven. Personen met het hoogste risico zijn ouderen (70-75 jaar of ouder) met onderliggende medische problemen (cardiale, pulmonale problemen zoals emfyseem).
 • Volgens Marguerite Neill, een expert op het gebied van infectieziekten aan de Brown University: “ De ziekte lijkt zeer mild te zijn bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen.
 • Gegevens uit de grootste studie die in China is uitgevoerd, suggereren dat de coronaviruspatiënten die medische hulp kregen, 80 procent milde infecties had, ongeveer 15 procent ernstige ziekten had en 5 procent kritiek was. Van de Chinese CDC begrijpen we dat het virus het gevaarlijkst is voor mensen met een verminderde immuniteit, ouderen en mensen met hart- en vaatziekten, diabetes, hepatitis B, chronische obstructieve longziekte, chronische nierziekte en kanker. Chinese CDC’s analyse van 44.672 patiënten wees uit dat het sterftecijfer bij patiënten die geen andere gezondheidsproblemen meldden 0,9% was. Bovendien werd 81% van alle gediagnosticeerde gevallen als licht of asymptomatisch beschouwd.

Algemene aanbevelingen vanuit TCM Acupunctuur Eindhoven:
Voeding:
Er zijn voedingssupplementen die de immuunfunctie ondersteunen en waarvan in de wetenschappelijke literatuur is aangetoond dat ze het immuunsysteem helpen om infecties te bestrijden. Houd er rekening mee dat niet is getest tegen COVID-19, maar dat het nuttig kan zijn omdat ze antivirale en immuunversterkende eigenschappen hebben.

 1. Jade Windscreen(Chinese naam Yu Ping Feng Wan): Astragalus, Atractylodes en Siler wortel, een formule die het immuunsysteem kan helpen ondersteunen ter bescherming tegen virale infecties. 3 x daags 2 lepels in warm water oplossen, voor de maaltijd innemen. Er zijn meerdere formules in de verschillende fasen. Ook iedere individueel ervaart dit anders, daarvoor is een persoonlijke Chinese diagnose nodig. De ander heeft alleen keelpijn, de andere heeft lichte hoestklachten en de andere heeft een zware longontsteking. Mocht u na het lezen geïnteresseerd te zijn in de Chinese Kruiden, dan kan er altijd een telefonische consult gepland worden.
 2. De Chinese artsen hebben hun eigen personeel en patiënten beschermd/ondersteund met het voorschrijven van Chinese kruiden, ze moesten dit dagelijks innemen. Lees het artikel:  https://www.elotus.org/article/specific-applications-tcm-prevention-and-treatment-covid-19-integration-tcm-educational-curr. Vele protocollen zijn openbaar gemaakt en we hebben profijt dat ze het willen delen.
 3. Artsen van de Orthomolecular Medicine News Service (OMNS) en de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM) adviseren een op voeding gebaseerde methode om symptomen van virale infecties te voorkomen of te minimaliseren. Voor volwassenen worden onderstaande aanbevelingen gegeven, voor kinderen moeten de hoeveelheden naar rato van lichaamsgewicht worden aangepast(https://bibliotheek.ortho.nl/39003/vitamine-c-beschermt-tegen-coronavirus/):Vitamine C: minimaal 3000 mg per dag, verdeel dit over verschillende dosissen
 • Vitamine D3: 2000 IE per dag (begin met 5000 IE per dag gedurende twee weken, reduceer dit daarna tot 2000 IE per dag)
 • Magnesium: 400 mg per dag (als -citraat, -malaat, -chelaat of een -chloride vorm)
 • Zink: 20 mg per dag
 • Selenium: 100 mcg per dag
 1.  Algemene aanbevelingen: zorg voor voldoende slaap, regelmatige lichaamsbeweging, eet gezond, met veel vitamines en mineralen (vitamine A heeft ook positieve effect), gebruik kruiden zoals knoflook, kurkuma(behalve bij zwangere)met extra citrusvruchten voor Vitamine C.

Met vriendelijke groet,

Wonny Tang
Acupuncturist, TCM Acupunctuur Eindhoven

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH