De oorsprong van moxa therapie

De oorsprong van moxa therapie

Het ontstaan van moxa therapie komt uit de oude tijden. Het komt uit de tijd van de Chinese artsen: Hua Tuo(145-208) en Bian Que(401 v.Chr.-310 N. Chr.). Het is het volksmedicijn dat door de eeuwen is ontwikkeld door de mensen ter preventie van ziekte maar ook bij behandelingen van chronische ziekten.

In China wordt Chinese medicijnen zhen jiu (针灸) genoemd. 针(zhen) betekent naald en representeert acupunctuurbehandeling.
灸(Jiu) betekent moxa en representeert moxibustion(moxa) behandeling. We gebruiken in de Chinese Taal nooit de karakters apart.

De twee karakters bij elkaar 针灸 zhen jiu representeren ook de twee behandelingen in de Chinese geneeswijze. Het wil ermee zeggen dat naalden en moxa behandelingen elkaar ondersteunen.

Moxa komt van het woord mugosa(Japans), mugosa staat voor Mugwort herb. In het Latijns Artemisia Vulgaris. Moxa wordt in de acupunctuur veel toegepast om warmte in het lichaam in te brengen. Het energie te versterken, spieren en zenuwen te ontspannen en bloed doorstroming te bevorderen. Het verlicht pijnklachten, reumatische aandoeningen, artritis, verspringende pijnen.

Moxa is heel goed toe te passen bij chronische vermoeidheid, burn-out, koude ledematen, koude gevoelens, veel verkouden zijn, wolkje in het hoofd.

Vraag aan de acupuncturist of het ook voor u iets kan betekenen.

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH