Depressief na de bevalling van je kind!

Depressief na de bevalling van je kind!

De problemen rondom postnatale depressie in Chinese geneeswijze draait om Bloed; het baren van een kind, het voeden van het kind in de baarmoeder veroorzaakt Bloed deficiëntie.

Het Hart controleert het Bloed en de bloedvaten. De geest huist in het Hart. Wanneer Hart Bloed deficiënt is dan de geest zich niet vestigen in het Hart. De geest wordt depressief en nerveus. De bijkomende symptomen zijn onder andere depressies, angstig voelen, slapeloosheid en vermoeidheid. Vaak voelen moeders dat ze het niet meer aankunnen, ze zijn huilerig, verliezen de libido en ze kunnen boos en zich schuldig voelen.

Vrouwen kunnen vanuit hun basis al een deficiëntie ontwikkeld hebben, dat de Bloed deficiëntie nog versterkt in klachten zoals: zware depressieve klachten, intense angststoornissen, slapeloosheid, mentale rusteloosheid en agitatie.

Andere mentale klachten zoals neurotische, obsessieve, angstige en psychotische gedrag na de  bevalling is te wijten aan Bloed stagnatie dat de geest aantast. In dit geval is de vrouw niet alleen
depressief maar ook in de war. Ze kan agressief en defensief zijn, ze kan hallucineren en in desillusie zijn. Ze kan suïcidale tendensen hebben en negatieve gedachten hebben over de baby.

Oorzaken

Veel bloedverlies tijdens de bevalling
Zwaar bloedverlies tijdens de bevalling veroorzaakt Bloed deficiëntie. Omdat de geest zich huisvest in het Hart en Hart Bloed deficiënt is raakt de geest depressief en angstig. Vrouwen met een bestaande Bloed deficiëntie kan de situatie ook ontstaan al hebben ze niet veel Bloed verloren.

Bloed stagnatie na de bevalling
Bloed stagnatie na de bevalling ontstaat door een bestaande Bloed stagnatie. Bloed stagnatie stijgt in de Chong mai en valt het het Hart aan.  Het gestagneerde Bloed valt het Hart aan en daarmee ook indirect de geest.

Constitutie met neiging tot mentale en emotionele problemen.
Constitutie met neiging tot mentale en emotionele problemen is vaak de basis voor het
ontwikkelen van mentale klachten na de bevalling.

1. Hartcrack op de tong Tong 2. Hamervormige tong.

De tekens op de tong:
1. Een tong met een diepe Hart crack
2. Een tong dat een vorm heeft van een hamer.

Maak een afspraak indien u deze klachten heeft! Men hoeft er niet lang mee te lopen. In combinatie met acupunctuur, voeding en kruiden, versterken we het Bloed. Advies is om vitamine B12 in te nemen.

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH