Follikel voorraad

Follikel voorraad

Als je een tijdje moeite hebt om zwanger te worden, dan kan het mogelijk liggen aan een te lage follikel voorraad. U moet hiervoor naar de gynaecoloog en laten onderzoeken.

De volgende testen bevestigen een te lage follikel voorraad: 

FSH=Follikel Stimulerend Hormoon

De test stelt vast hoe goed de follikels reageren op FSH. Als de follikels niet rijpen en er vindt ook geen ovulatie plaats, dan is er ook vaak een verhoogde FSH waarde. FSH wordt via bloedonderzoeken gedaan en dit vindt altijd plaats op de derde dag van de cyclus. Hoge waarde van FSH op dag 3 kan een indicatie zijn voor lage voorraad follikels. De  FSH  test is maar een klein onderdeel van de puzzel.

AMH=Anti-Müllerian Hormon

Elke follikel in de eierstokken scheiden AMH af. Als er een groot aantal follikels aanwezig, dan resulteert het in hogere AMH waarden. Lage waarden AMH kan een indicatie zijn voor verminderde follikel voorraad. De AMH test is een bloedonderzoek dat kan elke moment van de cyclus afgenomen worden.

De bovenstaande testen zijn belangrijk voor ons zodat we kunnen focussen waar we aan kunnen werken. Als je diagnose met een laag follikelvoorraad of je hebt een hoog FSH waarde of een laag AMH waarde, dan focussen we in de behandelplan op:

  • Het lichaam voeden met superfoods, of voeding met hoge dichtheid aan voedingsstoffen
  • Voedingssupplementen die eicelkwaliteit verhogen
  • Vermindering chemische en toxische substanties
  • Verbeteren van onderliggende gezondheidsproblemen
  • Stabiliseren van en reguleren van de hormonen
  • Toenemen van bloedcirculatie van de eierstokken en de baarmoeder

De gezondheid van de sperma of de eicellen is niet alleen beïnvloedt door de leeftijd maar ook door voeding deficiëntie, hormonale disbalans en blootstelling van toxines. We kunnen de leeftijd niet terugdraaien, we kunnen het lichaam goed ondersteunen en voeden met kwaliteit voeding, supplementen en de hormonen disbalans behandelen.

Boek een afspraak online en ontvang advies over je persoonlijke situatie.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH