Hoe weet ik hoe dun mijn baarmoederslijmvlies is?

Hoe weet ik hoe dun mijn baarmoederslijmvlies is?

Tijdens een echo kan de echoscopist of gynaecoloog zien dat bij sommige vrouwen de baarmoederslijmvlies te dun is.

Maar als je op natuurlijke wijze probeert zwanger te worden, dan zou je nooit achter komen wat de dikte is van je baarmoederslijmvlies. Hoe dan ook, een gezonde en overvloedige baarmoederslijmvlies met goede bloedcirculatie is noodzakelijk voor een succesvolle implantatie – of je nu natuurlijk zwanger wilt worden of met IUI of IVF. Een gezonde baarmoederslijmvlies is dik genoeg, heeft drie lagen, dat is een voorwaarde om gezond zwanger te worden, met een gezonde draagtijd en een gezonde baby.

In de Chinese geneeswijze kan een aandoening die bekend staat als bloed deficiëntie, yin deficiëntie en hitte symptomen leiden tot een dunne baarmoederslijmvlies waardoor het moeilijk wordt om zwanger te raken en te blijven.

Wat zijn de tekens of symptomen dat je een te dunne baarmoederslijmvlies zou hebben?
1. een lichte menstruatie met 1 tot 1,5 dag met weinig bloedverlies. Een duidelijk beeld is bijvoorbeeld dat je de lichtste tampon of een inlegkruisje gebruikt met weinig vervanging.
2. Je menstruatie is erg kort; 2 tot 3 dagen en daar niets meer
3. Je bloedverlies is waterig, met een bleke rozige kleur. Het zegt iets over de baarmoederslijmvlies dat het niet goed is opgebouwd met de substantie bloed.
4. Als je ovulatie, je tweede fase-luteale fase, laat van start gaat. Je ovulatie zou rond de 14 of 15e dag zijn. Als je rond de 21e dag ovuleert dan kan een teken van bloed deficiëntie zijn. In de Chinese geneeswijze uitgelegd is dat er niet genoeg bloedtoevoer is naar je eierstokken waardoor de eicel niet op tijd springt. Er zal talloze mechanisme die de ovulatie kan beïnvloeden, dit is per persoon verschillend.
5. Heb je broze nagels, droge ogen, droog haar, droge huid dit kan duiden op bloed deficiëntie. Het lichaam kan niet genoeg bloed toevoeren met de nodige voedingsstoffen naar de nagels, ogen en huid.
6. Slecht geheugen, moeite met focussen, veel hoofdpijn, vermoeidheid, veel angstklachten, moeite met inslapen, kan duiden op bloed deficiëntie.

Heb ik nu bloedarmoede(anemie)?
Volgens de bloedonderzoeken voldoet je ijzerwaarde en vitamine b12. In de Chinese geneeswijze kijken we ook naar bloedonderzoeken maar kijken we ook naar de symptomen van de persoon. Stel dat je laag zit in ijzer dan is het een indicatie dat bloed deficiëntie. We kijken naar je tong, pols en de bovengenoemde symptomen. Zie je de bovenstaande symptomen? Dan is het een teken om je bloed te voeden!
In de Chinese geneeswijze is het heel belangrijk om bloed te voeden, want zonder bloed ook geen bloed in de baarmoederslijmvlies.

Wat zou mijn Chinese diagnose kunnen zijn?
Heb je bovenstaande symptomen niet maar andere problemen. Je kunt altijd een afspraak maken en ontdekken wat we aan je situatie kunnen doen.

Boek een afspraak online en ontvang advies over je persoonlijke situatie.

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH