Leer over je menstruele cyclus met Kindara app

Leer over je menstruele cyclus met Kindara app

De Kindara app is gericht om de basale body temperatuur te registreren om zwanger te worden, zwangerschap te vermijden door te vrijen in ovulatie vrije periode en leren hoe je menstruele cyclus verloopt. Zie mijn bericht over BBT chart, ook als je niet zwanger wilt worden kun je heel goed de temperatuur registreren! Zo leer je steeds meer hoe een natuurlijke cyclus werkt.

Download de app in Itunes of the Google Playapp store. Vul je gegevens in en wijzig de temperatuur in Celsius! Zet meteen het eerste gegeven in zoals de eerste dag van de laatste menstruatie.

Leer over je menstruele cyclus:

Pre-ovulatoire ofwel folliculaire fase
De dag dat je je menstruatie krijgt, is de eerste dag van je nieuwe cyclus. Nadat je menstruatie eindigt, bereidt je lichaam zich voor op de ovulatie. Je zult na de menstruatie je droog voelen. Langzaam neemt de cervicale vocht neemt het toe en de ovulatie nadert. Tijdens de eisprong ervaar je mogelijk ovulatiepijn of middenpijn. De eicel komt vrij uit de eierstok.  Ovulatie markeert het einde van uw pre-ovulatoire fase.

Post-ovulatoire ofwel luteale fase
Na de eisprong zal de basale lichaamstemperatuur stijgen en hoog blijven tot de volgende menstruatie. De cervicale vocht gaat terug naar een droger, minder vruchtbare kwaliteit. De dag voordat je menstruatie begint, kun je een waterige afscheiding krijgen, terwijl je baarmoederslijmvlies langzaam wordt afgestoten. De temperatuur zal dalen op de dag dat je je menstruatie krijgt. Dit markeert het einde van de post-ovulatoire fase.

Weet hoe lang je cyclus duurt
Is uw cyclus kort, gemiddeld, lang, constant van cyclus tot cyclus? Is dit seizoensgevoelig? Het laat zien hoe je maand is verlopen. Een vermoeide maand kan een lange cyclus geven, een beweeglijke maand kan minder gevoelige borsten geven.

De cervicale vloeistof
Begrijp hoe het gedurende de cervicale vloeistof uw cyclus verandert kleur, consistentie, en de hoeveelheid. Leer wat normaal is voor je lichaam, zodat je kunt begrijpen wanneer iets gebeurt dat niet normaal is, zoals een infectie.

Weet wanneer je ovuleert en leer je over ovulatie
Wist je dat je elke maand kan bloeden, maar niet kunt ovuleren? Door de temperatuur in te geven, kun je zien wanneer de mogelijke ovulatie start.

Ken de lengte van de luteale fase
Meestal is het voor elke cyclus dezelfde lengte, tussen 12 en 16 dagen. Als het korter is dan 12 dagen, kun je problemen ondervinden om zwanger te worden. Als je een cyclus hebt waarin de luteale fase 18 dagen of langer is, dan ben je misschien zwanger.

Weet wanneer je je menstruatie kunt verwachten, ook als je cycli onregelmatig zijn
Zodra men de ovulatie heeft bevestigd, dan kun je je menstruatie van 12 tot 16 dagen later verwachten. Bovendien, aan het einde van de cyclus, als gevolg van een afname van progesteron, daalt het basale lichaamstemperatuur op de dag van de menstruatie.

Leer hoe je levensstijl je lichaam beïnvloedt
Verlaagt het innemen van vitamine C  de PMS klachten? Is je menstruatie minder pijnlijk als je 3 keer per week beweegt of sport? Registreer je temperatuur en je ziet wat activiteiten doet met je cyclus.

Zwanger worden met Kindara App

Gemeenschap
Geslachtsgemeenschap tijdens de 5 dagen voorafgaand aan de ovulatie geeft je de beste kans om zwanger te worden. Het staat bekend als de vruchtbare periode ofwel fertile window. Zo kun je je vruchtbare periode vinden
Tijdens de cyclus, geeft je lichaam je tekenen die aangeven wanneer je vruchtbaar bent.

Cervicale vloeistof
Wanneer  de baarmoederhals vochtig, glad en elastisch is, is het de tijd van de vruchtbare periode en zul je waarschijnlijk snel ovuleren. Ook de libido neemt in deze dagen toe. De baarmoederhals is warmer dan normaal.

Na de eisprong dalen de oestrogeenspiegels en is de cervixvocht droger en minder vruchtbaar.

Als je de ovulatie nadert, stijgen je oestrogeenspiegels en volgt de cervicale vloeistof een algemeen patroon van droog → kleverig → romig → helder, glad en stetchy.

Basale lichaamstemperatuur
Na de eisprong produceert je lichaam progesteron waardoor de basale lichaamstemperatuur toeneemt. Het eitje leeft slechts maximaal 24 uur, dus tegen de tijd dat je de temperatuurstijging ziet, is je vruchtbare periode gesloten.

Temperatuur is handig om te bevestigen dat je ovuleert, de geslachtsgemeenschap correct regelt en een gezonde cyclus hebt die een zwangerschap kan ondersteunen.

Een aanhoudende stijging van de basale lichaamstemperatuur helpt om te bevestigen dat je hebt geovuleerd.

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH