Menstruatie; afscheid nemen van de baarmoederslijmvlies

Menstruatie; afscheid nemen van de baarmoederslijmvlies

Als we een kinderwens hebben is het belangrijk dat we als vrouw elke maand een ‘goede’ menstruatie hebben. Goede menstruatie houdt in dat de voorgaande opgebouwde endometrium ofwel baarmoederslijmvlies compleet afvloeit of afscheidt. Daarna volgt een periode van opbouw van een nieuwe baarmoederslijmvlies.

Het nieuwe baarmoederslijmvlies hoort te groeien op een gladde basis waar het slijmvlies even dik aanwezig is. In sommige gynaecologische klinieken wordt de baarmoederslijmvlies eraf geschraapt(curettage of dilatatie)zodat er een gladde baarmoederwand overblijft voor de opbouw van een nieuw endometrium(baarmoederslijmvlies). 

In de Chinese geneeswijze is het een belangrijk aspect dat de baarmoederwand glad is waar geen oude lagen aanwezig zijn die voor stagnatie zorgen in de baarmoeder. Stagnatie in de baarmoeder is onder andere bloedklonters in de menstruatie en veel pijn tijdens de menstruatie. Het endometrium  hoort goed doorbloed te zijn met een slijmlaagje, zodat men op een vruchtbare grond zou kunnen zaaien.

In de acupunctuur worden naalden en kruiden ingezet om de complete baarmoederslijmvlies af te stoten tijdens de menstruatie. Heeft u interesse? vraag dit na bij uw acupuncturist.

 

 

 

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH