Nieuwsbrief September/Oktober 2018

September/Oktober 2018 Nieuwsbrief

 

Belangrijk!

Tariefwijziging

Voor bestaande clienten:
Per 1 Oktober 2018 wijzigt TCM Acupunctuur Eindhoven van tarief. Individueel- en vervolgconsult is 50 euro.  (De intake fee blijft 10 euro.)
Het kan dat zijn dat men na 1 of 2 behandelingen meteen het effect voelt in klachtenverlichting maar vaak heeft men 6 aansluitende behandelingen (van bijvoorbeeld 3 weken, 2 x per week) nodig om werkelijk veranderingen te ervaren. TCM Acupunctuur biedt de mogelijkheid om een reeks van 5 of 10 behandelingen met korting te kopen. 

Nek-en schouderklachten

Men kan nu ook voor nek-en schouderklachten laten behandelen met behulp van Tuina massage. Tui betekent duwen, Na betekent trekken. De spieren en meridianen worden in het begin opgewarmd met allerlei massage technieken daarna worden drukken, duwen en trektechnieken toegepast. Het klinkt alsof we bij de tandarts zijn, maar het is een vrij zachte therapie zonder naalden. 

Wat is dat voor een geur?

Door hernieuwde inzichten, wordt in de toekomst meer moxa ingezet om de behandeling effectiever te maken. Bij het aansteken van moxa komt een specifieke geur vrij dat sterk verwant is aan marihuana. Er wordt  op het moment gewerkt om de geur af te voeren.

Moxa is gemaakt van bijvoetskruid(Artemisia Vulgaris). Het wordt veel toegepast  bij vermoeidheid, bij veel ziektes zoals arthritis, reuma, diarree, koude gevoelens, verspringende pijnen, onvruchtbaarheid, onderrugklachten  en neurologische aandoeningen. Moxa heeft een legio aan mogelijkheden waarmee u uw klachten kan verlichten. Vraag naar de mogelijkheden ook voor uw persoonlijke klachten. 

Kruidenformules

Wanneer bepaalde klachten aanblijven houden kan ik overwegen om kruidenformules in te zetten. Ik ga altijd in overleg met cliënten of zij dit willen.
Kruidenformules bestel ik elders en heeft soms 1 week tijd nodig voor het binnenkomt. De kosten  van de kruidenformules worden apart verrekend op de factuur. Prijs indicatie van de kruidenformules zijn rond de 15 tot 40 euro.

Helaas kunt u deze kosten niet declareren bij de zorgverzekering. Voor de acupunctuurbehandelingen kunt u dit wel doen. 

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH