Onderzoeken

Onderzoeken

Om u nog beter van dienst te zijn werk ik met laboratorium onderzoeken. U kunt via Bloedwaardentest uw bloed laten onderzoeken. Dit wordt niet vergoedt door de verzekering. Voordat er onderzoeken worden aangevraagd kunt u eerst een intake consult aanvragen, dit mag via whatsapp of online boeken. Ik geef dan na het bestuderen van uw casus welke onderzoeken u kunt opvragen.

De laboratorium is gecertificeerd en gerenommeerd.
De onderzoeken die worden aangevraagd hebben betrekking op het vrouwelijke hormonale systeem, schildklier en immuunsysteem. De meeste bloedonderzoeken uit het ziekenhuis gaan niet verder dan het prikken van basiswaarden.

Heeft u recent bloedonderzoeken laten doen, dan mogen ze niet ouder zijn dan 3 maanden. U mag de bloedonderzoeken via uw huisarts laten verlopen mits uw huisarts mee wilt werken.
Meten is weten. Onderstaand kunt u zien met welke bloedonderzoeken ik werk.
De kosten per jaar kunnen oplopen tot 1000 tot 1500 euro.
Los komen de behandelingen, kruiden, voedingssupplementen erbij. Afhankelijk van de testen wordt er geadviseerd om 1x per maand een test uit te laten voeren om het doorgevoerde stramien te onderzoeken. Voor bloedafname kunt bij MMC ziekenhuis in Veldhoven terecht. Sommige bloedonderzoeken moeten elders gebeuren, dit wordt aangegeven door Bloedwaardentest.

Na de bloeduitslagen, bekijk ik de casus in zijn geheel en kunnen we nog gerichter werken door middel van voeding, leefstijl, kruiden, voedingssupplementen en acupunctuurbehandelingen. Wanneer er auto-immuunproblemen zijn, dan is er zeker 3, 6, of 9 maanden nodig om het immmuunsysteem te moduleren. Moduleren betekent daar waar de volumeknop te hard aanstaat, zachter zetten en daar waar nodig is te versterken. Zolang het niet in balans is dan blijft het immuunsysteem reactief of onderactief reageren.

Schildklier(TSH,vrij T4 en vrij T3)

Heeft u bij de huisarts de schildklier, een deel laten testen, zoals alleen de TSH dan is het nog niet duidelijk hoeveel T4 en T3 er in de cellen gaan. Het totaalbeeld is belangrijk omdat het meteen ook een beeld geeft van de antistoffen. Wanneer de waarden niet vallen de binnen de referentiewaarden dan wordt meteen contact met u opgenomen zodat er nog een nabepaling komt voor de antistoffen van uw schildklier.

Test TSH, T4 en T3

Na het testen ontvangt u kort daarna de uitslagen, die kunt u naar mij doorsturen.

Schildklier- Hashimoto - Ziekte van Graves

Schildklier

Vele vrouwen hebben antilichamen tegen de schildklier met geactiveerde natural killer cellen dat schildklier schaadt, miskraam en onvruchtbaarheid veroorzaakt. Ookal is de schildklier behandelt met schildklier medicatie, de natural killer cellen blijven actief en hebben hun eigen therapie nodig. De verantwoordelijken zijn de antithyroid peroxidase en de antithyroglobulines antilichamen die de schildklier beschadigen.  Ongeveer 30% van de vrouwen ervaren een herhaalde miskraam doordat 1 van de 2 antilichamen positief is getest. Deze  vrouwen hebben 2x zoveel kans op miskramen dan vrouwen die de antilichamen niet hebben, ze zijn geassocieerd met infertiliteit.  Vrouwen met antischildklier antilichamen hebben mogelijk ook verhoogde CD56+ natural killer cellen, CD19+/5+ cellen en geactiveerde T-cellen in het bloed. Ik adviseer de test te ondergaan om uit te sluiten dat er geen antilichamen zijn ontwikkeld tegen de schildklier. Het zou routine onderzoek moeten zijn voor vrouwen die 2 of meer miskramen hebben gehad en voor vrouwen die schildklierproblemen hebben. Het alleen innemen van de schildkliermedicatie werkt niet altijd omdat het lichaam ook geactiveerde antilichamen heeft. Om de volume van de geactiveerde antilichamen te wijzigen is er immunotherapie nodig. Dit kan inhouden Chinese kruiden, acupunctuur, voeding+supplementen en leefstijl aanpassen.

U kunt deze test opvragen bij Bloedwaardentest.nl

Test op ziekte van Hashimoto of ziekte van Graves

Na het testen ontvangt u kort daarna de uitslagen, die kunt u naar mij doorsturen.

Immuun onderzoek- TH1 en TH2 -immuunhematologie

Immuun onderzoek

Heeft u 2 of meerdere miskramen gehad? Dan is een onderzoek naar lymfocyten en natural killer cellen belangrijk. We zijn allemaal geboren met natural killer cellen die ons beschermt wat ziektemakend is, onder andere kanker en virus. Wanneer de natural killer cellen een kankercel ziet dan maakt het cytokine Tumor Necrosis Factor Alpha aan, dat de kankercel doodt door zijn bloedvoorziening te stoppen waardoor de celdeling en groei stopt. Er zijn natural killer cellen in vrouwen die overactief zijn, vrouwen met reuma artritis, lupus en ziekte van Chrohn hebben vaak de natural killer cellen ook in de uterus en in het bloed. Wanneer ik uit de intake een auto-immuunziekte historie zie of vermoeden krijg, dan adviseer ik dit onderzoek te doen. Auto-immuunziekte is de meest ongeziene klacht in infertiliteit. De vele voorbeelden waar de immuun reageert ligt vaak een auto-immuunziekte achter; astma, eczeem, voedselallergie, schildklier, reuma, zonne-allergie, en medicatie. Een onderactief systeem kan ook zijn als u veelvuldig verkouden bent. Hier spelen de verlaagde activiteit T-helpercellen CD4+ een rol. Als dit uit balans is, is vaak een andere mechanisme dominant aanwezig. In het immuunsysteem speelt TH1 en TH2 balans een rol in het overactief of onderactief of kruiselings elkaar beïnvloeden in infertilitsproblemen.

Test op Natural Killer Cellen

Na het testen ontvangt u kort daarna de uitslagen, die kunt u naar mij doorsturen.

Vrouwelijke hormonen-prescreening vruchtbaarheid
Vrouwelijk hormonen
Hormonale endocrinale disbalans: 
Progesteron bereidt de baarmoederslijmvlies voor het ontvangen van het bevruchte eicel gedurende de helft van de cyclus. Laag progesteron niveau kan een signaal geven dat FSH niveau te hoog is wat indiceert voor een minder kwalitatieve ovulatie of corpus luteum ontwikkeling. Insufficiënte hoeveelheid progesteron kan duiden op antilichamen tegen het progesteron.
De volgende hormonen worden getest:
 FSH, LH, AMH,E2, progesteron, prolactine
Na het testen ontvangt u kort daarna de uitslagen, die kunt u naar mij doorsturen.

Deze pagina is onder constructie en wordt iedere keer geupdate.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH