Stuitligging en Acupunctuur

Stuitligging en Acupunctuur

Bij stuitligging wordt moxa en acupunctuur ingezet om de foetus te laten draaien, het is veilig, effectief en non-invasief. Dit protocol wordt ingezet tussen week 34 en 38.

Stap 1: Acupunctuur voor lichamelijke ontspanning

Stap 2: Moxa voor het bewegen van de foetus

Wat is moxa? moxa is een Chinese kruid Artemisia vulgaris, Ai Ye. In de Chinese geneeswijze wordt deze kruid verbrand op een specifiek punt op de kleine teen. Het stimuleren van het punt voor het keren van een stuitliggers is al jaren succesvol in China en is bestudeerd en gevalideerd in verschillende moderne gerandomiseerde gecontroleerde studies. Moxa kan direct op het punt worden aangebracht of het punt kan worden gestimuleerd met behulp van een moxa stick die dicht bij de huid wordt gehouden. Het verbranden van moxa, moedigt de baby aan om te bewegen. In feite zullen de meeste vrouwen een toename in beweging van de foetus onmiddellijk voelen.

Om de behandeling te verbeteren, heb ik moxa-sticks beschikbaar en leer je hoe je moxa thuis kunt gebruiken, zodat je de behandeling thuis alleen kunt voortzetten.

Stap drie:  Gebruik posities en houdingen om ruimte te creëren
Ik zal je ook verschillende houdingen leren die de baarmoeder openen en baby’s meer ruimte geven om hun positie aan te passen. Zelfs de kleinste verandering in de beschikbare ruimte kan het verschil maken voor een baby die moet dalen.

De oefeningen die ik aanbeveel komen rechtstreeks van de vroedvrouw Gail Tully. Ze beschrijft deze oefeningen en nog veel meer in detail op haar website www.spinningbabies.com.

Gail is een pionier op het gebied van het balanceren van het lichaam van de moeder om de baby te helpen in de juiste positie te komen. Deze posities zijn eenvoudig maar krachtige hulpmiddelen om de baby te helpen in een optimale foetushouding te komen. De twee posities zijn de Forward Leaning Inversion en de Breech Tilt. Beide posities helpen de baby uit het bekken te halen, terwijl de zwaartekracht baby aanmoedigt hun kin in te trekken en om te keren.

We werken door beperkingen in het lichaam te verwijderen, de beweging in de baby te stimuleren en ruimte in de baarmoeder te creëren. Gecombineerd geven deze methoden baby alle gelegenheid om naar een optimale foetushouding te gaan, waardoor het mogelijk is om keizersnede te voorkomen.

Boek een afspraak online en ontvang advies over je persoonlijke situatie.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH