Uitleg BBT chart zwanger worden

Uitleg BBT chart zwanger worden

Het voordeel van een BBT chart en de combinatie vruchtbare cervix slijm laat een mooie samenloop zien. Alleen vruchtbare mucus-slijm en een verschuiving in de temperatuur laat zien dat er een ovulatie plaats vindt. Je kunt je temperatuur elke dag ochtend opnemen en dit in een BBT chart van papier downloaden maar ook andere apps zoals Kindara, Period Tracker Flo, Pregnancy & Ovulation Calendar en etc. downloaden en vastleggen. Zie hier de beschrijving van wat je kunt doen om een BBT chart te gebruiken. De Kindara app kan men downloaden in Itunes of Google Play Store.

Folliculaire fase:  De eerste helft van de vrouwelijke cyclusDag 1 tot en met 14, dat is de menstruatie, opbouw van het endometrium(baarmoederslijmvlies) en ovulatie. De temperatuur is hier vaak het laagste. De onderstaande grafieken zijn van het Kindara app. 

Luteale fase: Het laatste deel van de cyclus. Dag 14 tot met 28. Bij veel vrouwen kan het variëren. Er vindt letterlijk een verschuiving plaats in temperatuur. De temperatuur blijft relatief constant hoog.

 

Ovulatie: de dag voordat de temperatuur omhoog gaat. Eisprong. De temperatuurverschuiving is rond 0.3 C of 0.4 C.

 

Registratie: van wanneer je gemeenschap heb, wanneer de menstruatie start, wanneer de cervicale mucus begint, borst veranderingen, life style.

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH