Wat te doen bij laag AMH?

Wat te doen bij een laag AMH?

Probeer te accepteren dat wanneer je dit bericht krijgt van je gynaecoloog, het hard binnenkomt. Het is vooral pijnlijk wanneer je jong bent en te horen krijgt dat je in een vervroegde overgang bent. Je menstrueert mogelijk 5x per jaar of misschien minder. En als je ovuleert, dan kun je de vlag uithangen dat je ovuleert. Elke ovulatie kan een bevruchting plaatsvinden mits de eicelkwaliteit, spermakwaliteit =embryo en baarmoederomstandigheden goed zijn.

Ik wil vrouwen die dit meemaken een hart onder de riem steken. Het is mogelijk om zwanger te raken, de kansen zijn zeker minder. De zorg voor nu is, is dat je zorgt niet versneld in de overgang te komen. Dat houdt in dat je het verouderingsproces tegen houdt met voeding, supplementen, sporten en kruiden. Leefstijl veranderen, koude-warme douches, beperkt intermittent fasting zonder hormonen uit balans te raken.

Besef dat je kansen minder zijn, in plaats van 12x per jaar, ovuleer je 5x per jaar. Benut de 5 kansen, door middel van je eicelkwaliteit te verbeteren, hoge antioxidanten inname, ga sporten/bewegen, eet voeding met goede nutriënten, ga op tijd naar bed. Zie dit als een lange termijn investering, zie dit ook als een project waar 3 jaar voor staat, in plaats van iemand die normaal 12x per jaar ovuleert, die binnen een 1 jaar zwanger raak.

Als je 3 maanden geleden stress hebt geleden, heeft dit invloed op de eicelkwaliteit van deze maand. Wij vrouwen hebben geen idee, hoe lang een primordiale(origine) follikel nodig heeft om te ontwikkelen? Het ene kleine onzichtbaar microscopisch puntje heeft 1 jaar tijd nodig om tot een dominant follikel te worden! En als dit geen dominante follikel wordt, krimpt dit terug in de eierstokken. Er komt heel veel oxidatieve stress in de eierstokken bij kijken. 1 jaar lang stress, slecht eten, drukke leefstijl hebben, hebben invloed op de primordiale follikel.

Sommige supplementen verbeteren de mitochondriën, sommige Chinese kruiden verbeteren de AMH waarde, verlagen de FSH, verbeteren en reguleren de cyclus. Ga vooral middelmatig sporten- cardio, HIIT met hartslag omhoog zodat de doorbloeding opgang komt. De mitochondriën communiceren beter met elkaar en er vindt ook soms overdracht van mitochondriën. De mitochondriën zijn de belangrijkste powerhuisjes in de eicellen, als er tekort aan is, betekent ook een laag doordeel tijd-overlevingskans van embryo ligt dus ook lager.

Ook acupunctuur heeft een grote bijdrage aan het parasympatische systeem, het tot rust brengen en aanzetten van de energie, bloed en vloeistoffen.

Boek een afspraak online.

Lees een artikel over Chinese kruiden met Premature Ovarian Failure of vervroegd in de overgang: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9719426/

Artikel over de Klassieke Chinese kruidenformule voor Prematuur Ovarian Failure(POF) vervroegd overgang; Zuo Gui Yin formule: https://sci-hub.se/https://doi.org/10.1016/j.jep.2019.111855

 

About the Author :

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH